Nieuws

Rudolf Bax Bokaal dit jaar op 13-7-2024.
Het aanmeldformulier voor de Rudolf Bax Bokaal staan online op de site van de VDH.
Klik HIER als je rechtstreeks daar naar toe wilt.
Wil jij je selecteren voor het NIAK en heb je nog een selectiepunt nodig dan kun jij je alvast aanmelden voor deze wedstrijd!

Voor meer info zie tabblad “agenda/evenementen”

04-11-2023
Vandaag heeft Carla Postma met haar Argo meegedaan aan de Corton Bokaal bij Kringgroep IJsselmuiden.
Wat een geweldige prestatie! Met de bedoeling om te oefenen om haar zenuwen te beheersen kreeg verliep de dag zeer positief met een prachtig resultaat 78-90-90!
Carla en Argo jullie mogen trots zijn op deze prestatie!

28-10-2023
Vandaag hebben Tjipke, Egbert, Theo en Carla examen gedaan bij VDH kringgroep de Walden te Burgum. 
Tjipke deed IGP 3 examen met zijn Iso. Nadat het spoor voor Iso afgekeurd werd door de keurmeester (de schapen liepen iets te dicht bij het spoor) mocht hij het proberen op een reserve spoor. Dit deed hij hartstikke mooi en verdiende hier 88 pnt. Onderdeel B en C gingen heel goed! A88, B90 en C92
Egbert deed IGP 2 examen met zijn Vanta von Leipheimer Moor. Speuren is voor Egbert en Vanta iets lastig maar na een zomer van heel veel oefenen hadden we goede hoop. Helaas heeft al die mega inzet niet tot het gewenste resultaat geleid. Appèl en manwerk ging hartstikke mooi maar helaas niet geslaagd. A4, B80, C88
Theo deed VZH examen met Asko uit de Gouden Rietkraag. Hij had Asko “even” geleend van Heike vd Molen. Al een tijdje is Theo met Asko aan het trainen en dat gaf het top resultaat van 57 punten.
Carla was deze keer niet met Argo op pad maar had haar teefje Britte mee om VZH examen te doen. Ook Britte liet zien dat ze goed geoefend hadden en haalde het certificaat met 57 punten.

23-09-2023
Wij hebben de eerste editie van de Hanze Team Wedstrijd gehouden. Wat een succes!
Met 12 deelnemende teams en de nodige toeschouwers was het een hele leuke, gezellige, en sportieve dag!
Voor meer over deze wedstrijd en foto’s zie even op de pagina “Hanze Team Wedstrijd”.

8-7-2023 Examen GHG Alpha Zwolle.
En alweer een mooi resultaat! Dit maal heeft Egbert Koning met zijn hond Esly van de Eroca Hoeve mee gedaan met het examen VZH bij GHG Alpha in Zwolle. Hij behaalde een hele mooie 55 punten! Gefeliciteerd Egbert!

18-6-2023 Bartje Bokaal 2023, Kringgroep Assen.
Vandaag waren onder extreem warme omstandigheden Carla Postma en Tjipke Weijma actief op de Bartje Bokaal in Assen. Helaas zijn ze beide niet rond gekomen met het speuren op het kurkdroge veld. De afdelingen B en C gingen veel beter en daar mogen ze beide weer trots op zijn! Super goed gedaan.
Carla met Royal Nova’s Argo IGP3 A11, B90 en C86
Tjipke met Iso (Jazz van Keyana) IGP2 A36, B83 en C92.

NIEUW: Hanze-TEAMwedstrijd, 23 september 2023.
Dit najaar zullen wij de eerste editie van deze wedstrijd organiseren.
Doel is een leuk evenement te organiseren voor alle hondensporters en ook voor de nieuwe mensen in deze sport die op deze manier de nodige ervaring op kunnen doen.
Gezellig met z’n allen actief bezig zijn met onze geliefde sport zodat er ook eens een evenement is voor mensen die om wat voor reden niet aan de grote wedstrijden kunnen/willen meedoen. Samen met de leden van de diverse kringgroepen en een leuke gezellige sportieve dag van maken!
Het is voor honden op IGP 1-2-3 niveau , afdeling A,B of C. Voor alle rassen.

30-4-2023 NBG Regio 1 kampioenschap
1 week na het PAK zijn Carla en Tjipke actief op de volgende wedstrijd. Dit maal op het NBG Regio 1 kampioenschap. Carla met Royal Nova’s Argo hun eerste wedstrijd en dat is heel goed gegaan, geslaagd op alle onderdelen en geëindigd op de 5e plaats!
Afd.A 74, B 90 eb C 70. Gefeliciteerd Carla je kan trots zijn!
Tjipke ging met Iso (Jazz van Keyana) op voor IGP2 en dat is zeker gelukt! Heel mooi resultaat wat je maar mee kan nemen naar de trainingen voor de IGP3!
Afd.A 97, B 85 en C 94. Hier mag je heel trots op zijn. Al jullie trainingsarbeid is niet voor niets geweest en dik verdiend!

23-4-2023 PAK Friesland-Groningen.
Ontzettend trots zijn wij op onze Ankie met haar Gina vom Haus Westland. Vandaag mocht zij haar titel  verdedigen tijden het PAK. Na vorig jaar eerste te zijn geworden was dit jaar de concurrentie van Peter Fopma met zijn Hailey vom Nordenstolz net te groot. Ankie is tweede geworden met geweldige punten en beste A! Jullie inzet op het speuren heeft dus zeker zijn vruchten afgeworpen. 
Afd A 92, B 93 en C 83. 
Van harte gefeliciteerd Ankie en Gina! Ga zo door 💪🏻

Nuttige besteding van de rustige winterperiode.

Diverse leden hebben de winter gebruikt om deze te besteden aan het behalen van diverse licenties.
Al tijden heeft Theo weer de ambitie om wedstrijdpakwerker te worden. Op 15 januari onder koude omstandigheden zijn zijn inspanningen, moeite en trainingen beloond met wederom een wedstrijdlicentie!

En daar is het niet bij gebleven. Marijke, Carla en Ankie hebben meegedaan aan de spoorleggerscursus onder leiding van Egbert en Simon (Kringgroep Frisiana) georganiseerd door VDH provincie Friesland. Na diverse zaterdagen/zondagen en de laatste generale een verschrikkelijk natte en koude dag zijn uiteindelijk 21 januari alle drie leden geslaagd met een prachtige beoordeling. Marijke is zelfs voor wedstrijdspoorlegger gecertificeerd en mag nu haar ervaring uit gaan breiden op ons examen 1 april 2023.
Wat zijn we trots op ons fanatieke clubje! Van harte gefeliciteerd!